Retourneren

Retourneren

Wanneer je een online aankoop doet, dan heb je bij ons een zichttermijn van 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Dit betekent dat je 14 dagen de tijd hebt om een retourzending bij ons aan te melden dan wel retour te hebben gezonden. De termijn van 14 dagen gaat in op het moment dat je het pakket in ontvangst hebt genomen, bij een bestelling van meerdere artikelen verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen. Je mag een product zonder opgaaf van reden aan ons terugsturen waarbij de kosten voor de retourzending voor je eigen rekening komen. Producten moet je onbeschadigd en - voor zover mogelijk - in de originele verpakking retourneren. Wij adviseren daarom altijd de originele verpakking zorgvuldig open te maken, zodat je deze kunt gebruiken om de producten terug te sturen.

Tijdens de zichttermijn van 14 dagen mag je het product bekijken en eventueel proberen zoals je dat ook in een fysieke winkel zou kunnen doen. Een tuinset mag bekeken worden, maar mag niet buiten geplaatst worden. Bij het bekijken dient het product onbeschadigd te blijven en derhalve dienen de schroevensets ongeopend te zijn. Indien het noodzakelijk is om een artikel in elkaar te zetten om deze te beoordelen, zorg er dan voor dat je niet meer als nodig is gebruikt. Weet je niet zeker of het gewenste product helemaal aansluit bij je wensen dan raden wij altijd aan om het product te bekijken in onze showroom.

Als je een product retour wilt sturen dan willen we je vragen een mail te sturen naar: info@tuinmeubelput.nl Je ontvangt dan z.s.m. een e-mail met hierin de instructies voor het retourzenden van het product. De zending kan door ons worden afgehaald of door jou worden verzonden naar een van onze magazijnen. We zullen op basis van de informatie op het serviceformulier kijken naar de samenstelling en type artikelen dan een of meerdere afhaalformulieren aanmaken en naar u toezenden met hierop de juiste adresgegevens die nodig zijn voor het retourzenden van het artikel. Deze kunt u dan aan de buitenzijde van uw retourzending bevestigen zodat we bij ontvangst de retourzending snel kunnen afhandelen. Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot dat moment hebt gedaan inclusief verzendkosten zo spoedig mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw herroeping, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke betaling heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk met een andere wijze van terugbetaling heeft ingestemd. Voor zulke terugbetaling worden bij u geen kosten in rekening gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij uw artikelen hebben ontvangen of u heeft aangetoond dat u de artikelen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Hiernaast kan je ook gebruikmaken van een herroepingsformulier bij herroeping van je bestelling. Het model formulier voor herroepping dien je dan in te vullen en naar ons toe te zenden. Je kan je gehele bestelling tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling herroepen. Na herroeping heb je dan nog eens 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen. Ook hier zullen we dan een afhaalformulier naar je doen toekomen zodat je de artikelen naar het juiste adres kunt retourneren.

 Voor het retourneren van producten in de zichttermijn van 14 dagen gelden de volgende voorwaarden welke wettelijk zijn vastgelegd:

 • Terugbetaling van het aankoopbedrag, inclusief de verzendkosten van de heenzending, vinden zo spoedig mogelijk plaats doch uiterlijk binnen 14 dagen plaats. Deze termijn ontstaat op het moment van ontbinding.
 • Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke betaling heeft verricht, voor zulke terugbetaling worden bij u geen kosten in rekening gebracht.
 • Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij uw artikelen hebben ontvangen of u heeft aangetoond dat u de artikelen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
 • Kosten voor de retourzending komen voor je eigen rekening. Indien u ervoor kiest onze logistieke partner, het bestelde product op te laten halen dan zal hiervoor €49,95 in mindering worden gebracht op het terug te betalen bedrag.
 • Producten dienen compleet en in de originele staat te zijn.
 • Bij producten die beschadigd of niet compleet zijn, wordt de waardevermindering in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.
 • Bij producten die onbehoorlijk retourkomen en waarbij meer dan noodzakelijk het product is gebruikt of uitgepakt zal ook de waardevermindering worden doorberekend.
 • Eventuele waardevermindering wordt berekend als volgt: nieuwprijs - dagwaarde = waardevermindering
 • Eventuele schade welke ontstaat tijdens het retour zenden aan tuinmeubelput.nl zijn voor verantwoording en rekening voor jou als klant.
 • Eventuele meegeleverde montagemateriaal dienen, indien redelijkerwijs mogelijk, origineel verpakt te zijn.
 • Het product moet voorzien zijn van de originele handleidingen en meegeleverde accessoires.
 • Het product moet, indien redelijkerwijs mogelijk te zijn voorzien van de originele verpakking, welke wel geopend mag zijn geweest.

Na de zichttermijn is het niet meer mogelijk de producten te retourneren, tenzij de producten defect raken tijdens de garantieperiode. Wel kun je aanspraak maken op de garantiebepaling van het betreffende product.

*De zichttermijn is alleen van toepassing op consumentenbestellingen.